Kuulokkeiden kemia

Kuulokkeiden valmistamisessa on kaksi pääosaa. Ensimmäinen on kahden minikokoisen kaiuttimen valmistaminen. Toisessa vaiheessa valmistetaan näille kaiuttimille kotelo, jota on mukavaa käyttää korvien päällä.

Kaiuttimien perusteet

Vaikka kuulokkeiden tekemiseksi pienikokoisiksi ja mukaviksi kuuluu paljon teknologiaa, ovat ne yksinkertaisuudessaan kaksi pientä kaiutinta. Tämä sisältää kolme avainkomponenttia: pysyvä magneetti (joka on lukittu paikoilleen), sähkömagneettikela ja kartio. Elektroninen signaali äänilähteestä (kuten MP3-soittimesi) kulkee sähkömagneetin läpi ja muuttaa sen magneettikentän suuntaa. Tämä tarkoittaa, että sähkömagneetti vaihtaa tiheästi tilaansa, jolloin se vuorotellen hylkii tai vetää puoleensa magneettia, jolloin sähkömagneetti liikkuu. Sähkömagneetti on kiinnitetty kartioon, joka moninkertaistaa liikkeen ja liikuttaa ilmaa, joka väreilee korvaasi ääniaaltoina.

Kaiuttimen materiaalit

Alun perin kuulokkeiden metalliosat tehtiin raudasta, joka johti huonoon äänenlaatuun. Nykyisin ne tehdään tavallisesti ferriitistä tai neodyymistä, jotka molemmat ovat yhdistemateriaaleja, jotka sisältävät rautaa ja muita alkuaineita. Sähkömagneettikelassa, näiden materiaalien käytöllä on suuri etu, sillä ne voivat muuttaa magneettikenttien suuntaa vain minimaalisella energiahäviöllä. Kuulokkeiden kartio valmistetaan tavallisesti muovista ja/tai paperista, ei metallista. Tämä johtuu siitä, että tämän kokoisissa laitteissa joustavuus on tärkeämpää kuin vahvuus. Tutkijat ovat tutkineet uutta yhdistemateriaalia, grafiittia, saavuttaakseen joustavuuden ja vahvuuden samanaikaisesti.

Skullcandy kuulokkeet - Audiohead.fi

Skullcandy kuulokkeet – Audiohead.fi

Kuulokkeiden kotelot

Materiaali, joka ympäröi kaiuttimia kuulokkeissa, vaihtelee riippuen niiden designista ja budjetista. On-ear-kuulokkeissa yleisin design on kiinteä muovikotelo kumi- tai PVC-päällysteellä, joka toimii korvapehmusteena. In-ear-kuulokkeissa kumi tai silikoni ovat yleisiä, sillä ne ovat joustavia ja täten ne sopivat korvakäytävään mukavasti, mutta tukevasti. Kalliimmaat in-ear-mallit käyttävät mukautuvaa vaahtoa, joka pystyy mukautumaan käyttäjän yksilölliseen korvakanavaan.